facebook

“Сподіваємося, ви нас не забудете”: полонені окупанти-білоруси просять Лукашенка забрати їх додому

Полонені білоруси-окупанти поспілкувалися зі своїми співвітчизниками, бійцями полку Кастуся Калиновського, який входить до складу ЗСУ.

Полонені громадяни Білорусі, які воювали у складі ПВК “Вагнер” та ПВК “Редут” проти України, звернулися до диктатора Олександра Лукашенка з проханням обміняти їх.

Про це полонені заявили під час розмови зі своїми співвітчизниками, бійцями полку Кастуся Каліновського, який входить до складу ЗСУ, на youtube-каналі журналіста Володимира Золкіна.

Окупанти з Білорусі – ексбоєць СЗЗ ЗС Білорусі, найманець ПВК “Редут” Максим Зюзюнчик та “вагнерівець” Андрій Герилович у полоні перебувають з осені 2022 року.

Окупанти просять Лукашенка обміняти їх на українських військовополонених, які, можливо, знаходяться на території Білорусі чи РФ. Або зв’язатися з полком Калиновського та розглянути можливість обміну на білоруських політв’язнів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Не знаю, наскільки ми вже свої для вас, але я сподіваюся, що ви нас заберете, що ви нас не забудете. Десь ми вчинили неправильно, у нас своя ідеологія. Якщо ми вам потрібні, ми дуже просимо, щоб цей обмін відбувся, і якнайшвидше. Якщо немає можливості здійснити обмін через Білорусь, прошу сприяти обміну через РФ”, – заявив колишній білоруський спецназовець Максим Зюзюнчик.

Інший окупант, екс-“вагнерівець” заявив, що згоден на обмін лише в Білорусь і заявив, що не братиме участі в обміні з РФ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...