facebook

Страйк перевізників на польському кордоні: хто не зможе виїхати України

Українці сподіваються, що в Польщі не заблокують рух для пасажирського транспорту.

В п’ятницю польські перевізники запланували розпочати масштабний страйк на кордоні з Україною. Це означає, що певний проміжок часу одна чи декілька ділянок кордону можуть бути заблокованими для проїзду транспорту. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.

Як відомо, польські перевізники вимагають:

• повернути українським перевізникам дозволи;

посилити для іноземних перевізників правила перевезень за ЄКМТ;
• неможливість реєструвати компанії в Польщі, якщо фінанси компанії перебувають не на території ЄС;
• окрему чергу в Є-черзі для авто на номерах ЄС;
• окрему чергу на всіх кордонах для порожніх фур;
• отримати доступ до системи “Шлях”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Про те, що польські перевізники все ж таки будуть пропускати легковий та пасажирський транспорт – на це сподівається співзасновник Міжнародної транспортної асоціації України Ігор Оверко.

Українські посадовці кажуть, що їхні польські колеги вже закликали протестувальників не блокувати кордон.

“Наразі тривають робочі консультації з колегами з Міністерства інфраструктури Польщі. Ми маємо їхню позицію, що вони не підтримують протест та надіслали протестувальникам відповідну інформацію із закликом не блокувати кордон. Паралельно проводимо перемовини із профільним директоратом Європейської Комісії”, – розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.
За словами віце-президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимира Баліна, з досвіду попередніх страйків можна сказати, що перешкод для легкового та пасажирського транспорту не було. Це стосувалось тільки вантажних автомобілів. Сподіваюсь, що цього разу страйк не відбудеться, але ризик високий

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...