facebook

Нові пенсії з 1 квітня: українців попередили про зміни

Всі подробиці

Підвищення рівня пенсій очікується серед низькоприбуткових громадян в Україні. Окрім уже проведеної індексації у березні, також планується перерахунок пенсійних виплат у квітні.

Новини “Апостроф” розкривають, кому і на яку суму збільшаться пенсії.

На початку 2024 року прожитковий мінімум становив 2 920 гривень, а для непрацездатних – 2 361 гривні. Внаслідок підвищення прожиткового мінімуму зросла й мінімальна пенсія, яка тепер складає 2 361 гривню (тобто зросла на 268 гривень).

Підвищення також зачепило інші види виплат, включаючи:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

рівень максимальної пенсії – 23 610 гривень;
виплату за понаднормовий стаж – 23,6 гривні за кожен додатковий рік стажу;
добровільний пенсійний внесок – 1 562 гривень;
доплата самотнім пенсіонерам, що потребують догляду – 944 гривні.
У квітні очікується подальше зростання пенсій. Першочергово підвищення пенсій стосуватиметься осіб віком 65 років, які мають необхідний страховий стаж – 30 років для жінок і 35 для чоловіків. Розмір пенсій таких осіб прив’язаний до мінімальної заробітної плати і не може бути меншим за 40% від її показника.

Так, у січні пенсійні виплати осіб віком 65 років, які мають необхідний страховий стаж, зросли з 2 680 до 2 840 гривень. Але з квітня розмір мінімальної зарплати в Україні збільшиться до 8 тисяч гривень, що призведе до подальшого підвищення пенсій до 3 200 гривень у цьому ж місяці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...