facebook

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань за порушення закону про мобілізацію. Згідно із запропонованими змінами, штрафи будуть значно збільшені. Так, пропонується встановити верхній поріг штрафів на рівні 25 500 гривень, що на 3000 гривень більше ніж раніше пропонувалося. Для посадових осіб та юридичних осіб передбачається ще суттєвіше збільшення штрафів, що варіюється від 34 000 до 59 500 гривень. Про це повідомляє Макс Бужанський у своєму блозі.

Пропонується встановити терміни накладання адміністративного штрафу протягом року, але не пізніше трьох місяців з моменту виявлення порушення закону. Однак важливо зазначити, що якщо інформація про призовника доступна через державні реєстри, штраф не буде накладено.

Крім цього, внесено додаткові правки, які встановлюють різні режими відповідальності в залежності від характеру порушення: первинне порушення, повторне порушення та порушення в умовах дії воєнного стану.

Одне з важливих уточнень стосується того, що дані статті про штрафи не застосовуються до інформації про призовника, яка може бути доступна Територіальним Центрам Кадрів через відкриті державні реєстри.

Стратегія, запропонована Кабінетом Міністрів, передбачала покарання у вигляді ув’язнення до кількох років та штрафи у розмірі 200 000 гривень. Однак Комітет виключив із законопроекту кримінальну відповідальність і значно знизив розміри штрафів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Загалом, запропоновані зміни спрямовані на суворіший контроль за дотриманням закону про мобілізацію та забезпечення більш ефективного реагування на його порушення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...