facebook

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії


Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні військові компанії, які працюватимуть за межами країни. Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді України, повідомляється у телеграм-каналі Всевидяче ОКО.

На сайті українського парламенту з’явився проект закону “Про міжнародні оборонні компанії”, у тексті якого пропонується узаконити приватні військові компанії для їхньої діяльності за кордоном. У той же час, ці оборонні компанії повинні будуть реєструватися в Україні, а також тут сплачувати всі необхідні податкові внески.

У записці пояснення до законопроекту йдеться про те, що міжнародні оборонні компанії будуть дуже затребувані після демобілізації великої кількості громадян, які перебували на військових посадах. Зокрема, передбачається, що колишні військові можуть залишити велику кількість неврахованої зброї та боєприпасів, а також таким громадянам буде складно перебудуватися на нижчий дохід і знайти собі роботу. Тому новий документ дозволить не допустити неконтрольованого звернення неврахованої зброї та боєприпасів та допоможе демобілізованим громадянам вести звичну трудову діяльність.

На думку авторів законопроекту, необхідно надати можливість працевлаштування у звичній для військових сферах, що також буде актуальним для захисту національних інтересів країни та збільшення надходжень до державного бюджету України.

“Такі компанії об’єднають вже відомих на міжнародній арені досвідчених військових, де вони зможуть надалі реалізувати себе, працювати звичними колективами, розвиватися та будувати кар’єру у відповідному напрямку, отримувати новий досвід, який буде корисний як для них самих, так і для їхньої Батьківщини. “, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Передбачається, що приватні оборонні компанії дозволять підвищити рівень реагування держави на зовнішні та внутрішні виклики у сфері безпеки та виконувати завдання в національних інтересах України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...