facebook

Без світла будемо по 7 годин: в Укренерго попередили про сірі зони з 11:00 до 23:00

У найближчі кілька тижнів енергосистема зазнаватиме значних навантажень, і в години пікового споживання відключення електроенергії будуть дуже відчутними. Про це повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

За його словами, графіки відключень світла будуть більш інтенсивними з 11:00 до 23:00 порівняно з рештою доби. Така ситуація, ймовірно, збережеться до кінця липня, зазначив Кудрицький.

“Це пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. Тому потрібно бути готовими до того, що протягом місяця-півтора графіки відключень стануть частиною нашого життя. Особливо це буде помітно у вечірні години, коли споживання на піку”, – заявив він.

Кудрицький також додав, що на тривалість відключень загалом впливають три фактори.

“Це літні ремонти атомних електростанцій, обсяги імпорту електроенергії та погодні умови, що впливають на споживання.”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, за вказівкою “Укренерго”, стабілізаційні відключення у понеділок, 17 червня, заплановані на весь день з 08:00 до 24:00. Взимку українці, ймовірно, отримуватимуть електрику протягом п’яти-шостої години на день, але це залежатиме від поточних обставин.

З 24 червня пріоритет в електропостачанні буде відданий критичній інфраструктурі, а електроенергія, що залишилася, буде рівномірно розподілена між областями.

Якщо росія продовжить повітряні атаки на електростанції України, за найгіршим сценарієм взимку українці можуть залишатися без електрики та опалення до 20 години на день.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...