facebook

Тепер обов’язково для жінок: усім автоледі в Кабміні вигадали нові обов’язки

Що надумали в уряді

Жінок навчатимуть керувати великогабаритними видами транспорту
Влада України вирішила заповнити нестачу кадрів у сфері перевезень через мобілізацію навчанням водінню жінок: у Міністерстві інфраструктури розробляють національну програму, згідно з якою вчитися керувати вантажівками та автобусами стануть жінки, пише телеграм-канал Реальна війна.

В Україні через мобілізацію військовозобов’язаних чоловіків виник сильний брак кваліфікованих водіїв великогабаритного транспорту. Зокрема, в областях цей показник перевищив 30%. Тому в Мініфраструктури взялися за розробку національної програми навчання цим навичкам жінок, маючи намір таким чином заповнити дефіцит кадрів у сфері перевезень.

За словами заступника міністра інфраструктури Сергія Деркача, питання про впровадження програми буде вирішено в найближчі тижні.

“Це питання найближчих тижнів. Збираємо дані про потребу у водіях/водійках”, – зазначив Сергій Деркач.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також він додав, що у кампанії з навчання жінок керувати вантажівками та автобусами може взяти участь і український бізнес. Сергій Деркач наголосив, що деякі компанії самі зверталися до уряду з пропозиціями надати необхідне обладнання чи навчальні майданчики.

Варто зазначити, що мобілізація дуже вплинула на наявність кадрів у багатьох сферах. Дефіцит спеціалістів спостерігається у сфері громадського транспорту, адже багатьох призвали на військову службу.

Так, про брак машиністів заявили у Київському метрополітені, через що довелося збільшити інтервал між прибуттям поїздів.

Також у ЛКП “Львівелектротранс” відкрито 50 вакансій водіїв тролейбусів та 40 – водіїв трамваїв, а понад 100 водіїв автобусів потрібні в АТП-1 у Львові. Така сама ситуація спостерігається і в інших містах країни.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...