Categories: Гроші

Долар різко збили, а євро покрутило: банки та обмінки почали продавати дешеву валюту

Той факт, що за два тижні до президентських виборів у США рейтинги Дональда Трампа та Камали Гарріс практично однакові, здатний швидко зруйнувати будь-які економічні прогнози щодо моделі подальшої поведінки долара та євро.

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 25 жовтня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,263 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 44,5413 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Безпрецедентність геополітичної, воєнної та економічної обстановки у світі, розпал пристрастей у передвиборчих перегонах, при цьому кардинально різні підходи обох кандидатів до вирішення глобальних світових та внутрішніх американських проблем, здатні зруйнувати будь-які сценарії Федрезерва щодо подальшого розвитку економіки США та перспектив долара. Причому, що нехарактерно для Америки, — саме за рахунок ірраціонального політичного чинника.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ринки це відчувають, тож до кінця виборів перспективи американської валюти залишаться туманними. Поки що загалом торгується вище за свою передбачувану справедливу вартість, що, на думку аналітиків того ж UBS, потенційно натякає на підтримку з боку недавнього зростання шансів на перемогу Дональда Трампа.

 

Ми це бачимо з тенденції поступового зміцнення долара щодо євро у жовтні. Загалом із початку місяця індекс долара зріс на понад 3%. При цьому варто розуміти, що це стандартне відхилення, яке не говорить про глобальні зміни на ринку, а, радше, про реакції ринку на поточні економічні та політичні події.

 

Саша

Recent Posts

До 15 листопада: ТЦК мобілізуватимуть заброньованих – подробиці

Пауза у бронюванні співробітників критично важливих підприємств можуть мати негативні наслідки Бізнес в Україні схвильований…

22 хв. ago

У ТЦК та МСЕК знайшли списки: усіх, хто відмазався, тепер розкрутять на повну, чого чекати

Відповідальність за ймовірний корупційний злочин голови медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), депутатки Хмельницької обласної ради Тетяни…

2 години ago

У Раді пропонують демобілізувати чоловіків до 25 років, яких призвали до війська: законопроєкт Більше

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонують демобілізувати військовослужбовців віком до 25 років. Йдеться про…

3 години ago

“Пенсія не буде виплачуватися 2-м групам пенсіонерів, літні українці перед жорстким фактом”: розміри виплат змінять

Незважаючи на фінансові труднощі нашої країни, пенсії, як і соціальну допомогу, люди отримують у повному…

4 години ago

“Нестерпний дощ накриє ці області, погіршиться видимість”: синоптики про погоду

У п'ятницю, 25 жовтня, погода в Україні залишиться без різких змін. По всій країні буде…

6 години ago

Молитву «Отче наш» віками читали неправильно: в чому криється помилка? (ВІДЕО)

Пояснення української дослідниці Найголовнішу молитву християн, «Отче наш», віками читали неправильно. Так вважає українська дослідниця,…

8 години ago