facebook

Долар різко збили, а євро покрутило: банки та обмінки почали продавати дешеву валюту

Той факт, що за два тижні до президентських виборів у США рейтинги Дональда Трампа та Камали Гарріс практично однакові, здатний швидко зруйнувати будь-які економічні прогнози щодо моделі подальшої поведінки долара та євро.

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 25 жовтня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 41,263 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 44,5413 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Безпрецедентність геополітичної, воєнної та економічної обстановки у світі, розпал пристрастей у передвиборчих перегонах, при цьому кардинально різні підходи обох кандидатів до вирішення глобальних світових та внутрішніх американських проблем, здатні зруйнувати будь-які сценарії Федрезерва щодо подальшого розвитку економіки США та перспектив долара. Причому, що нехарактерно для Америки, — саме за рахунок ірраціонального політичного чинника.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ринки це відчувають, тож до кінця виборів перспективи американської валюти залишаться туманними. Поки що загалом торгується вище за свою передбачувану справедливу вартість, що, на думку аналітиків того ж UBS, потенційно натякає на підтримку з боку недавнього зростання шансів на перемогу Дональда Трампа.

 

Ми це бачимо з тенденції поступового зміцнення долара щодо євро у жовтні. Загалом із початку місяця індекс долара зріс на понад 3%. При цьому варто розуміти, що це стандартне відхилення, яке не говорить про глобальні зміни на ринку, а, радше, про реакції ринку на поточні економічні та політичні події.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...