facebook

Рада директорів МВФ вирішить долю третього траншу для України в липні

Делегація МВФ зустрілася з урядовою делегацією України на поточному тижні в США.

1461659540-7163

Рада директорів ключового кредитора України – Міжнародного валютного фонду розгляне питання виділення нашій країні третього траншу кредиту за програмою розширеного фінансування EFF, як і планувалося раніше, у липні. Про це повідомив на брифінгу у Вашингтоні керівник Департаменту зовнішніх зв’язків МВФ Джеррі Райс.

«Ми очікуємо засідання Ради (директорів – УНІАН) у липні», – сказав Райс. Він також повідомив, що цього тижня делегація МВФ зустрічалася з урядовою делегацією України. «Ми зустрілися, але не з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом (який також перебуває у США з візитом – УНІАН), а з міністром фінансів Олександром Данилюком. Ми обговорили хід підготовки Меморандуму щодо другого перегляду програми, хід імплементації реформ», – сказав Райс.

Він також нагадав, що ключовими кроками українського уряду на даному етапі повинні стати збереження макроекономічної стабільності та ефективна боротьба з корупцією. Як повідомляв УНІАН, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки у березні 2015 року. Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий, на 1,7 млрд дол. – 4 серпня 2015 року. На поточний момент сторони погодили всі питання щодо другого перегляду програми реформ, обговоривши різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Разом з тим, власне Меморандум, що визначає подальші зобов’язання сторін, поки не підписаний.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...