Categories: Історії

4 дружини: історія, яка Вас надихне

Жив-був багатий купець, у якого були 4 дружини. Він кохав 4-ту дружину, купував їй все найкраще, піклувався про неї та обожнював… Він також любив 3-тю дружину, він пишався нею, з нею він часто ходив до друзів. Але купець постійно боявся того, що вона втече з іншим.


Він також любив і другу дружину. Вона постійно допомагала йому порадами, була «паличкою-виручалочкою» в усіх справах, як тільки були якісь проблеми, саме вона допомагала йому порадою.
Перша його дружина була дуже вірним партнером і внесла значний вклад в його роботу, збільшення багатств, вона також була майстринею у всьому. Однак сам купець не надто сильно кохав її, він майже не помічав її, але вона душі в ньому не чула …
Одного разу купець захворів, всі думали, що він ось-ось помре. Він подумав про те, що встиг зробити в житті, чого ще не встиг і сказав собі: «Сьогодні у мене є 4 дружини, але коли я помру, то буду один, я не хочу залишатися самотнім …»
Отже, він запитав четверту дружину:
– «Тепер, коли мені залишилося недовго, скажи, підеш ти за мною в інший світ, адже я купував тобі найкраще вбрання, я дбав про тебе …»
На що дружина відповіла:
– «Звичайно, ні!» – вона сказала ці слова і пішла. Відповідь була ударом в серце…

Потім він покликав 3-ю дружину:
– «Я так сильно тебе люблю, тепер, коли мені залишилося недовго жити на цьому світі, скажи, підеш ти за мною?» – сказав чоловік.
– «Ні» – відповіла дружина. «Життя таке прекрасне, коли ти помреш, я знайду собі іншого». Серце купця стислося від цих слів.
Потім він звернувся до 2-ї дружини:
– «Я завжди просив у тебе поради, ти приходила мені на допомогу. Тепер мені знову потрібна твоя допомога. Коли я помру, ти підеш вслід за мною? »
– «Мені шкода, але цього разу я нічим не можу тобі допомогти» – відповіла дружина. «Я можу подбати про твою могилу, коли тебе не стане» – сказала вона. Це було як грім серед ясного неба.
Раптово пролунав голос:
– «Я не залишу тебе і піду за тобою туди, куди ти підеш» – це була перша дружина. Купець подивився на дружину, вона сильно схудла, він сказав їй, що краще буде, якщо вона буде про себе піклуватися, коли його не стане.
У всіх нас є 4 дружини. Четверта – це тіло. Не має значення, як сильно ми намагаємося добре виглядати, але воно не піде з нами на той світ. Третя дружина – це робота, статус і гроші. Після нашої смерті вони дістануться іншим людям. Друга дружина – це сім’я та рідні. Вони все життя допомагають і підтримують нас, але після нашої смерті вони можуть тільки приходити до могили.
І, нарешті, перша дружина – це наша душа, яку всі так часто ігнорують в гонитві за матеріальними цінностями, владою, багатством і задоволеннями. Але, навіть не дивлячись на такі відносини, саме душа буде нашою єдиною супутницею завжди і у всьому. Ніколи не забувайте оберігати і збагачувати її! Тому що найбільший подарунок, який ми можемо зробити для себе і всього світу, це дбайливе і уважне ставлення до своєї душі. Не забудьте поділитися притчею, це повинні знати всі.

 

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

8 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

9 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

11 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

12 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

15 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

17 години ago