facebook

Вчені з’ясували, куди в минулому зникла вода з внутрішньої Сонячної системи

Фахівці з університету Лоррена, що у Франції, змогли відповісти на питання про те, звідки на нашій Землі, а також, імовірно, на інших планетах Сонячної системи з’явилася вода.

10-mikroskopichnix-podij-z-gigantskimi-naslidkami-na-zemli-2

Як вважає сучасна наука, в перші мільйони років після того, як в центрі нашого протопланетного диска спалахнуло Сонце, випромінювання зірки привело до того, що всі кам’янисті тіла, що знаходяться ближче орбіти Юпітера, були повністю позбавлені води. Однак, на Землі кількість води дуже велика. Та й останні дані по іншим кам’янистим тілам внутрішньої Сонячної системи говорять про те, що вода, швидше за все, є і на більшій частині з них. Про те, як саме зникла вся вода з даного району космосу і тому, як вона знову з’явилася тут, вчені і сперечаються.

Французькі дослідники, провівши вивчення зразків метеоритної речовини, хондритів, за допомогою спектрографа змогла встановити досить цікаві особливості її будови. Хондрити, як вважають вчені, в минулому і сформували внутрішні планети Сонячної системи. У структурі цих матеріалів вченими було виявлено те, чого не знаходили раніше – сульфідні магнетити. Останні виникають при високому тиску і температурах, а також при кількостях кисню, на дев’ять порядків перевищує те, яке, як вважають фахівці, було в цьому районі новонародженої Сонячної системи. Вченим вдалося з’ясувати, що такий мінеральний склад хондритів може вказувати на те, що в давнину, ще до того, як планети починали утворюватися, гарячі кам’янисті протопланетні тіла могли масово стикатися з холодними, і складаються практично повністю з води. Саме формування цих матеріалів в минулому могло змусити фактично зникнути всю воду з найближчих до Сонця районів. Таким чином, вся вода прийшла з зовнішніх районів системи….

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...