facebook

Голодувати 10 років: купівлю квартири в Києві розрахували на прикладі звичайних людей

Купити житло в Києві – складне завдання навіть для заможних українців. Так, у столиці мінімальна вартість квадратного метра в новобудові становить 15,5 тис. грн або приблизно $580. За найдешевшу однокімнатну квартиру доведеться заплатити не менше 550 тис. грн.

Зрозуміло, далеко не кожна сім’я може накопичити таку суму, при цьому багато людей потребують більш просторих варіантах житла.

Далеко не всі сім’ї можуть без шкоди власному бюджету накопичити таку суму. За словами експертів, щоб купити навіть найскромне житло в Києві, необхідно близько 10 років жити в умовах жорсткої економії.

На практиці ж сім’я із середнім доходом може розраховувати на покупку квартири тільки після 20 років, стабільно відкладаючи гроші на власне житло.

За підрахунками експертів, навіть якщо в Україні будуть стабільно зростати доходи, які компенсують подорожчання житла, то на маленьку квартиру на вторинному ринку з середньою зарплатою доведеться відкаладати не менше восьми років. При цьому краще переводити свої заощадження в долари, адже ніхто не може спрогнозувати, що буде відбуватися на ринку нерухомості через вісім років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Нагадаємо, фінансове становище українців як і раніше не дозволяє розраховувати на покупку великого житла.

На даний момент вітчизняні будівельники роблять ставку на продаж класичних однокімнатних квартир. Про це заявила маркетинг-аналітик City One Development Олена Ширіна.

При цьому забудовники змушені враховувати українські реалії та орієнтуватися на фінансові можливості потенційних покупців. Через це вони скорочують метраж однокімнатних квартир.

Наприклад, якщо в 2011-2012 роках середня площа однокімнатної квартири становила 50-52 кв.м., то вже в 2017 році вона знизилася до 42,6 кв.м.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...