facebook

Росія забирає в України зброю

Ринок військово-технічного оснащення для України на сьогоді є закритим і не останню роль у цьому зіграла Росія, яка не допустить озброєння України партнерами та союзниками з ООН та ОБСЄ. За словами екс-учасника переговорної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, Романа Безсмертного, у питанні озброєння Україну свідомо ігнорують.

23693728

“Українська сторона не один раз на всіх рівнях піднімала це питання. Чому нас ігнорують? Тому що ринок військово-технічного співробітництва сьогодні закритий, в тому числі для демократичних процесів.
Виникає цілий ряд питань, і зрозуміло, що ні ООН, ні ОБСЄ, ні інші органи, що відповідають за обмеження розповсюдження зброї та недопущення світових конфліктів, не справляються зі своєю роботою. Вони імпотенти”, – повідомив Безсмертний і додав, що ключовою причиною такого стану речей є саме інтереси окремих угрупувань, які домінують на ринку озброєння.

“Саме вони не дають можливості використовувати санкції проти держав, які порушують міжнародні договори”, – заявив Безсмертний для видання gordonua.com.

В той же час, на думку політика, Україні варто аргесивно заявляти про необхідність поставок зброї в країну сусідами та партнерами з Європи та США.

“Природно, ми вправі розраховувати, щоб весь світ, в першу чергу Європа і США, допомагав. Говорячи простою мовою, пора припинити грати в ігри, вмовляти наших опонентів і союзників і абсолютно чітко сказати всьому світу: “Платіть нам за те, що ми воюємо з Росією! В іншому випадку отримаєте проблему, з якою не впораєтеся”, – наголосив Безсмертний.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, раніше Безсмертний повідомив, що провина у загостренні конфлікту на Донбасі лежить на Турчинові та Порошенку, які допустили багато помилок ще на стадії його зародження.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...