facebook

УКРАЇНСЬКИЙ БОРЩ СКОРО СТАНЕ ДЕЛІКАТЕСОМ

Здається, сьогодні майже нічого дешевого немає… і свідченням цьому є одна з найрозповсюдженіших українських страв – звичайний борщ. Борщ стає делікатесом. Вартість першої і чи не найголовнішої української страви за рік змінювалася декілька десятків разів. 

На початку минулого літа придбати борщовий набір можна було за 78 гривень. У цьому ж році він істотно подорожчав.

Однак ми підраховуватимо вартість борща з цьогорічної зеленини.

Отже, молода картопля коштує 7-8 грн за кілограм, морква – 15-18 грн, капуста – 1, 50 грн, буряк – 15 грн, цибуля – 12-13 грн, укріп, петрушка – 3 грн за пучок, томати – 25 грн (або томатна паста – 90 грамів – 4 гривні), олія – 28-30 грн за пляшку, м’ясо – 80-85 грн за кг. Виходить, що каструля (4 літри) супу обходиться в більше ніж у сотню гривень. І це без врахування приправ, часнику, сметани, солі… а також води, яка нещодавно теж подорожчала та газу, на якому потрібно варити страву і який наразі в нас вартує майже як справжнісіньке золото.

Дехто, правда, намагається здешевити страву, відмовляючись і від м’яса, а замість капусти використовує щавель або листя кропиви. Однак все одно сума « набігає» чималенька – щонайменше 80 грн із врахуванням, що ми обирали найнижчу ціну.

Господині переконують: борщ стає чимдалі дорожчим, натомість продавці запевняють – піднімають ціни помірковано, а на деякі складові навіть опускають.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

61889a355c1e753e892a374ceeb6dd7b

джерело http://mandarin-news.kr.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...