facebook

Роботодавців закликають переходити на чотириденний робочий тиждень

Роботодавців у всьому світі закликають переходити на 4-денний робочий тиждень.

Зниження числа робочих днів піде на користь і компаніям, і їх співробітникам, тому світу слід задуматися про масовий перехід на 4-денний робочий тиждень, заявили в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі два авторитетних експерта

“Думаю, у нас є хороші експерименти, що демонструють, що при зниженні тривалості робочого часу люди можуть ефективніше зосередити увагу, їхня виробка залишається такою ж, при цьому якість і креативність найчастіше зростають”, – заявив він під час форуму психолог Уортонської школи бізнесу при Пенсільванському університеті Адам Грант.

“І вони більш лояльні до організацій, які готові проявити гнучкість щодо їхнього життя поза роботою”, – додав він.

З ним згоден економіст та історик Рутгер Брегман, який нагадує, що провідні уми – економісти, соціологи, філософи – десятиліттями вірили, що з часом людство зможе працювати все менше і менше. Ситуація змінилася лише в 70-і роки минулого століття.

“Підприємці-капіталісти ще в 20-е і 30-е роки виявили позитивний вплив скороченого робочого тижня на продуктивність. Наприклад, Генрі Форд побачив, що після переходу від 60-годинного до 40-годинного робочого тижня його робочі стали продуктивнішими, оскільки менше втомлювалися”, – говорить він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...