facebook

“Розрізали вхідні двері болгаркою”: У Києві пенсіонер застрелив колектора, який увірвався в його квартиру

Печерський районний суд м.Києва взяв під варту пенсіонера, який застрелив колектора, який увірвався в його квартиру.

 

 

Як повідомляє преса, за переказами очевидців в квартиру по вул. Круглоуніверситетській, 7 намагалися увійти колектори приватної компанії, які представляли інтереси співвласниці частини цієї квартири. Однак інший співвласник, який перебував у цей час в квартирі, відмовився відкрити їм двері, тому вони розрізали вхідні двері болгаркою.

Коли непрохані гості спробували увійти в приміщення квартири, заваливши розрізані масивні вхідні двері, один з них отримав порцію свинцю в живіт. Стріляв господар квартири з зареєстрованого карабіна. Незважаючи на всю неоднозначність ситуації і наявність явних ознак необхідної оборони з боку стрільця-господаря квартири, який намагався відбити груповий напад, йому все таки пред’явили підозру в умисному вбивстві за ч.1 ст.115 КК України – Покарання до 15 років в’язниці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Суддя Печерського райсуду Києва Тетяна Остапчук постановила взяти його під варту на 60 днів. Адвокати підозрюваного збираються подавати апеляцію, посилаючись на практику Верховного суду який брав виправдувальні вироки за схожими справами і вважає, що немає складу злочину в застосуванні зброї для оборони від незаконного проникнення в житло групою осіб. Тому захист підозрюваного допускає, що це рішення Печерської судді буде скасовано в апеляції. Представники прокуратури в суді все ж наполягали на обґрунтованості підозри у вбивстві.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...