facebook

Учнів у Данії розділяють по класах за етнічною ознакою

У данській школі учнів різних етнічних груп розділяють по окремих класах.

Тоді, як більшість данських навчальних закладів орієнтовані на інтеграцію дітей-мігрантів, школа в місті Орхус вирішила їх розділити, пише The Independent.

Teacher Answering a Girl in a Primary School Class

Teacher Answering a Girl in a Primary School Class

Ідею розкритикували правозахисники, які ставлять під сумнів законність розподілу дітей на основі їхньої етнічної належності.

У багатьох країнах біженцям пропонують спочатку походити в окремі класи для більш швидкої інтеграції. У спеціальних “міжнародних класах” у Німеччині, наприклад, мігранти та діти-біженці отримують інтенсивну мовну підготовку, перш ніж піти до звичайних навчальних закладів.

Підхід данської школи дещо відрізняється, оскільки він не був спочатку розроблений для ефективнішої інтеграції дітей-мігрантів. Замість цього, він має на меті не створювати мультикультурних класів.

Така політика застосовується не тільки щодо біженців або дітей, народжених за кордоном, але і для учнів, які виросли в Данії, але чиї батьки свого часу приїхали з-за кордону.

Випадок Орхуської школи фахівці називають ізоляцією. Близько 80% її учнів – або мігранти або діти батьків-мігрантів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Критики політики школи також вважають, що вона відображає глибшу тенденцію в суспільстві, спрямовану проти прав меншин.

Вони говорять, що Данія все більше ізолює себе, творячи образ непривітної для біженців країни.

Це дискримінація, коли людей сортують за тим,  білі вони чи коричневі данці“, – наголошує Джетт Моллер, президент неурядової організації SOS Against Racism.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...