facebook

Світ дезінформації створив лідерів постправди. Кульмінацією цього явища є Володимир Путін

Не лише на Сході України не один рік поспіль триває війна. Від натиску російського агресора страждає уся наша країна. В інформаційній війні Росії страждає чи не кожен українець, а фейкові та несправжні новини щоразу вражають.

Саме в Інтернеті, соціальних мережах сучасне населення проводить більшу частину свого часу. Звідти ми дізнаємось основну масу новин про події у цілому світі. Проте й звідти ми черпаємо негатив, брехню та потерпаємо від пропаганди Російської Федерації. А побороти такий вплив ворога надзвичайно важко. У середовищі, де панує постійна дезінформація, невпевненість населення у завтрашньому дні, похитнути ситуацію у країні загалом дуже просто. Росія, незупиняючись, поширює фейкові новини, щоб пропагувати свої антиукраїнські ідеї.

Британський журналіст та автор книги «Війна у 140 знаках» Девід Патрікаракос вважає, що світ дезінформації створив лідерів постправди. А кульмінацією цього явища, за його словами, став Володимир Путін.

«Дезінфомація — це часто не про форму, а просування наративів. Наприклад, після збитого літака MH17 мережу захлиснуло різними «версіями» подій. Метою цього є не стільки переконати когось у цих наративах, а створити «інформаційне болото» — поширити стільки різної інформації, що люди вже не зможуть розпізнати правду. Це те, що робить Путін. Він хоче переконати, що об’єктивної правди взагалі не існує», — сказав Девід Патрікаракос, пишуть на сайті Детектор.Медіа.

Аби протистояти таким маніпуляціям виходити з так званих «інформаційних бульбашок» журналіст порадив спілкуватись із людьми, з якими ви не завжди погоджуєтесь. Спокушатися тими матеріалами, які задовольняють лише вашу точку зору, не варто. Також, каже Девід Патрікаракос, потрібно частіше виходити із соціальних мереж та читати книги.

Саме на себе потрібно сподіватись, щоб подолати інформаційний тиск Росії. Відмова від маловідомих ресурсів, підозрілих новин, спілкування не тими людьми може вберегти кожного із нас від негативної російської пропаганди.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

ms.detector.media/web/social/putin_kulminatsiya_svitu_postpravdi_britanskiy_zhurnalist_pro_zagrozi_sotsialnikh_merezh

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...