facebook

Міністр оборони Андрій Загороднюк: дітей ще змалечку потрібно навчати як відрізнити правду від неправди, як перевіряти інформацію і дотримуватися «цифрової гігієни»

З кожним днем все більше українців потрапляють в інформаційну павутину. Інтернет, соціальні мережі, інформаційні ресурси – без цих речей важко уявити свій звичайний день, а тих, хто готовий відмовитися від цього бодай на один день все менше.

Проте в умовах інформаційної війни, яка триває вже кілька років поспіль, людям стає все важче протистояти російській маніпуляції та пропаганді, яку навмисно поширюють на українських громадян. На жаль, під такий негативний вплив все частіше потрапляють ті, хто цього взагалі не заслуговує – діти. На сьогоднішній день школярі стають все більш впевненими користувачами мережі, а через свій вік та необізнаність можуть вестися на брехню та провокацію. Через те, що Україна  постійно відбиває напади в кіберпросторі, дітей ще зі школи мають навчати, як протистояти таким атакам, які постають перед суспільством. Таку думку висловив міністр оборони Андрій Загороднюк у канадському Галіфаксі на міжнародному форумі, присвяченому безпеці, передає Міноборони.

За його словами, дітей ще змалечку потрібно навчати як відрізнити правду від неправди, як перевіряти інформацію і дотримуватися «цифрової гігієни». Як приклад, Загороднюк навів досвід Бельгії, де школярі вже зараз мають такі уроки і вчаться орієнтуватися в інформаційних потоках.

Міністр наголосив, що сьогодні Україна є тією державою, яка не тільки протистоїть збройній агресії, а майже стала «полем битви» і постійно відбиває атаки – як в інформаційному , так і кібернетичному просторі.

«Ми постійно вчимося, багато чого знаємо і розуміємо. Ми вже навчилися відбивати такі атаки, але простір постійно розвивається, спонукаючи нас діяти набагато ефективніше», – каже міністр.

Так, каже Андрій Загороднюк, багато країн сьогодні інвестують в інформаційну безпеку, але ніколи не можливо діяти швидше, ніж ті, хто цілеспрямовано розробляє нові форми ведення інформаційних війн. А єдиним можливим фактором опору, за його словами, є загальні зусилля країн, а також людей, які в них проживають, протистояти таким викликам.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для кожного українця, який активно користується Інтернетом, важливо пам’ятати про власну безпеку в мережі. Тільки від кожної окремої людини залежить те, чи піддамося ми пропаганді ворога, чи зможемо впевнено протистояти такому впливу. Кожному потрібно навчитися розрізняти факти від брехні, маніпуляцію від реальності. І тільки тоді наша нація зможе повністю перемогти у цій інформаційній битві.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

ms.detector.media/ethics/manipulation/zmi_kupilisya_na_rosiyskiy_feyk_pro_paromi_mizh_okupovanim_krimom_i_turechchinoyu/

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...