facebook

Доба в зоні ООС пройшла без втрат

Упродовж 25 липня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контрольована.

Упродовж 25 липня збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контрольована.

Минулої доби на ділянках відповідальності переважної більшості підрозділів ЗСУ обстріли противника не зафіксовано. Про це повідомили у прес центрі штабу ООС.

“За винятком 15 фактів порушення режиму припинення вогню в районі населених пунктів Кримське, Причепилівка, Попасна, Троїцьке, Новозванівка, Новоолександрівка, Оріхове, Авдіївка, Невельське, Лебединське, Опитне та Водяне”, – йдеться у ранковому зведенні.

У більшості випадків обстріли здійснювалися зі стрілецького озброєння, гранатометів та мінометів калібру 82 мм. Інколи окупанти вели вогонь із мінометів калібру 120 мм.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Втрат внаслідок ворожих обстрілів протягом доби не було.

“Виконуючи Мінські домовленості та з урахуванням того, що противник вів турбуючий вогонь, підрозділи Збройних сил України вогонь у відповідь не відкривали”, – йдеться у повідомленні.

Підрозділи зі складу Об’єднаних сил розпочали підготовку до повного та всеосяжного режиму припинення вогню відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи від 22 липня, котре вступає в силу з 00:00 годин 27 липня 2020 року.

“Заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців за умови порушення домовленостей противником діяти відповідно до норм Міжнародного права та національного законодавства України. У разі наступальних дій збройних формувань РФ, проведення противником диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури”, – зазначили у пресцентрі.

Збройні Сили України готові дати належну відсіч противнику у разі порушення домовленостей, для чого в Командуванні об’єднаних сил створені відповідні додаткові резерви.

Крім військовослужбовців виконують і інші завдання оборони та правоохоронні органи.

Силами Національної поліції зі складу Об’єднаних сил виявлено 52 адміністративних правопорушення. Протягом доби підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5292 транспортних засоби та 4648 осіб. Також було затримано 7 осіб, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації.

Підрозділи зі складу Об’єднаних сил почали підготовку до повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування, яке набуває чинності з 27 липня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...