facebook

Батькам новонароджених починають виплачувати монетизацію “пакета малюка” з 1 вересня

Замість «бебі-боксу», батькам виплатять по п’ять тисяч гривень, які можна буде використовувати виключно на покупку товарів для новонародженого.

З 1 вересня стартує пілотний проект з монетизації “пакета малюка”. Відтепер в пологових будинках замість «бебі-боксу», батькам новонароджених будуть виплачувати по 5 тисяч гривень, в відповідно до постанови Кабміну від 29 липня.

Гроші можна буде отримати на рахунок «ПриватБанку», а використовувати виключно на покупку товарів для малюка. Зараз ведуться переговори про те, щоб співробітник банку приїжджав безпосередньо в пологовий будинок і видавав мамі вже активовану картку.

Перераховані гроші можна використовувати протягом року виключно на товари для дітей. Купити їх можна буде в мережі магазинів і аптек, які уклали публічні договори про реалізацію пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги” пакет малюка “з Мінсоцполітики.

Як повідомили у відомстві, щоб отримати компенсацію, потрібно відкрити рахунок в “Приватбанку”, звернутися до місцевого відділу з питань соціального захисту, виконавчий орган сільської, селищної або міської територіальної громади, надавши копію свідоцтва про народження дитини; копію паспорта та ідентифікаційного номера; а також довідку з пологового будинку про те, що дитині не видавали бебі-бокс (для дітей, що народилися в 2020 році). У осіб зі статусом біженця або осіб, які отримали притулок в Україні, опікунів та прийомних батьків можуть запросити додаткові документи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Протягом п’яти днів органи соцзахисту перевіряють інформацію. При позитивному рішенні гроші переводяться протягом одного дня.

Батьки, які в цьому році не отримали бебі-бокс, можуть звернутися за грошовою компенсацією протягом року після народження дитини.

Грошова компенсація не виплачується у разі відмови від новонародженої дитини, відбування матір’ю покарання в місцях позбавлення волі та подальшого перебування новонародженої дитини в будинку дитини при установі виконання покарань, смерті новонародженої дитини в пологовому будинку, а також отримання натуральної допомоги “пакет малюка”.

Відзначимо, рішення скасувати видачу бебі-боксовв замінивши їх на матеріальну виплату в розмірі 5 тисяч гривень, яку батьки можуть отримати протягом першого року життя дитини, Кабмін прийняв 29 липня. Після того, як ЮНІСЕФ закликав уряд повернути програму для новонароджених, в Кабміні заявили про те, що рішення про монетизацію “пакета малюка” не остаточне.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...