facebook

Рада зробила крок до часткової приватизації “Нафтогазу”,”Укрзалізниці” та ще низки підприємств

Законопроєктом пропонується затвердити список підприємств, в яких частка держави повинна становити 100%, а також об’єктів в яких частка України повинна становити 50% +1 акція. 

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт №4020 про перелік об’єктів державної власності, що не

Кабмін передав на приватизацію вісім державних підприємств: перелік
підлягають приватизації.

“За” проголосувало 289 депутатів під час позачергового засідання ВР 30 березня.

Законопроєктом пропонується затвердити список з 74 держпідприємств, в яких частка держави повинна становити 100%. Зокрема, пропонується заборонити приватизацію стратегічних підприємств: НАЕК “Енергоатом”, НЕК “Укренерго”, ДП “Східний ГЗК”, ДП “Гарпок”, ДСП “Чорнобильська АЕС” і “КБ” Південне”, ПрАТ “Укргідроенерго”, ДП “Украерорух”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначено також дев’ять АТ, в яких частка України має становити 50% +1 акція. Серед них – АТ “Укрзалізниця”, АТ “Укрпошта”, НАК “Нафтогаз України”, холдингова компанія “Артем”; Феодосійська суднобудівна компанія “Море”; завод “Фіолент”; Київський завод автоматики; “Хартрон”; Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту.

Водночас ще 102 держпідприємства можуть бути переформатовані в господарські товариства. Частка держави в них також повинна скласти 50% + 1 акція.

“Це компромісний та зважений законопроєкт, що сприятиме залученню інвестицій в економіку України та убезпечить дійсно важливі для держави підприємств від продажу”, – зазначила заступниця очільника Мінекономіки Світлана Панаіотіді.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...