facebook

Зеленський закликав підприємців платити зарплати, а ФОПам прибрав ЄСВ – головне з “пакету допомоги бізнесу”

Володимир Зеленський закликав підприємців повернутися до роботи та продовжити платити працівникам зарплату. А ФОП 1 та 2 групи на час війни він звільнив від ЄСВ. Раніше держава прийняла рішення виплатити всім, хто втратив роботу, по 6,5 тисячі гривень.

Про це президент сказав у своєму відеозверненні.

Зеленський висловив подяку тим керівникам підприємств та організацій, які продовжують роботу під час війни. Таким чином, вони не тільки не позбавляють громадян отримувати все необхідне, а й дають людям можливість продовжувати заробляти.

“Платити зарплату людям, навіть якщо компанія не працює, як раніше, це означає захищати Україну”, – заявив Володимир Зеленський.

Також він скасував єдиний соціальний внесок для фізичних осіб-підприємців 1-ї та 2-ї груп. А ФОП 3-ї групи звільняються від ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до ЗСУ, тероборони та інших захисних формувань.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Президент наголосив, що це лише на період воєнного стану та ще 6 місяців після його завершення.

“Відстрочується сплата податків для всіх підприємств, які не в змозі сплатити. […] Звільнення від податку на землю та орендна плата за землю державної та комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії”, – заявив Зеленський.

За словами глави держави, це лише перший пакет допомоги бізнесу, незабаром буде вжито нових кроків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...