facebook

“Просто йшли вулицею”: 17-річні близнюків Богдана та Євгена російські окупанти безжалісно позбавили їх життя

На Чернігівщині навесні 2022 року росіяни вбили трьох юнаків, які просто йшли вулицею.

Загинули двоє 17 – річних братів – близнюків Євген та Богдан Самодії та їхній 18 – річний друг Валентин Якимчук, розповідає авторка блогу” Їх убила Росія” Аліна Боднар.

Трагедія сталася 14 березня у селі Мохнатин.

Того дня українські військові атакували колонну російських військ. Їхні машини роз’їхалися щонайближчими селами. Мохнатин окупанти не займали, лише проїжджали вулицями на танках.

Саме в цей час брати разом з другом йшли селом. ”Діти просто йшли дорогою. Росіянам здалося, що вони передають даннi про них телефоном. I вистрелили по них, – каже координаторка проекту ”Очі” Ірина Ярошинська. За словами очевидців, Валентину знесло половину голови, а Євгену вистрілили в груди.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Обоє померли на місці. Богдан отримав поранення у живіт, і коли прибігли сестра та батьки, хлопчик ще був живий. Мати повезла Богдана до Чернігівської дитячої лікарні, але дорогою він помер.

10 червня Богдану та Євгену мало виповнитися по 18 років. ” Діти же просто йшли. Але росіянам не потрібна причина, щоб убивати українців.

Росія не дала братам зустріти повноліття. Росіяни забрала життя у них, як іще у сотень українських дітей”, – пише Аліна Боднар.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...