facebook

В Ердогана висловилися про ймовірність зустрічі Зеленського та Путіна

Астана наголошує на необхідності переговорів.

Представник турецького президента Ібрагім Калін заявив, що наразі немає передумов для зустрічі українського лідера Володимира Зеленського та президента-диктатора РФ Володимира Путіна.

Про це в інтерв’ю Калін сказав A Haber.

“На даний момент таких передумов (для зустрічі Зеленського з Путіним – Ред.) немає”, – відповів він на запитання журналіста.

За його словами, запрошення президента Туреччини Реджепа Ердогана про проведення переговорів між президентами України та РФ залишається чинним.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Наголошую, що рішення буде в межах територіальної цілісності України. Туреччина – єдина країна, яка докладає зусиль і вимагає рішення. Є спосіб зламати Росії руки та крила та зменшити її міць. Але це лише продовжить війну”, – вважає Калін.

Крім того, з його слів, Анкара проводить переговори з ООН щодо продовження зернових угод на шість місяців чи родин рік.

Посередництво Туреччини
Від початку війни, яку Кремль розпочав 24 лютого, турецький президент Реджеп Таїп Ердоган висловив бажання взяти на себе посередницьку роль. Зокрема, 28 вересня Ердоган поговорив телефном Володимиром Зеленським. Ердоган визнав, що фейкові результати референдумів негативно вплинуть на мирні переговори між Україною та РФ.

Вже 29 вересня Ердоган зателефонував і Путіну. Диктатора він заявив про готовність сприяти проведенню переговорів між. Моавляв, їм потрібно дати “ще один шанс”.

Не раз Анкара заявляла про необхідність перемир’я між Києвом і Москвою. Очільник Мевлют Чавушоглу наголошує, що не йдеться про мир з примушенням України до територіальних поступок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...