facebook

МОН має серйозні неприємності: що думають школярі про освіту в Україні – цифри сумні

Що про це відомо

Ганна Новосад, колишня міністрка освіти та науки України, повідомила про результати опитування, проведеного в українських школах. Згідно з опитуванням, чверть учнів в Україні висловили бажання виїхати за кордон після закінчення навчання у школі. Багато з них виявили песимістичні погляди на майбутнє.

Про це розповідає сайт finance.ua.

За результатами опитування, проведеного в українських школах, близько 24% учнів висловили песимістичні погляди на майбутнє. З цього числа 26% виявили бажання переїхати за кордон (30% із них – діти з міст). Учителі більшість уваги зосереджують на проблемах відсутності зосередженості учнів (61%), постійних повітряних тривогах (60%) та недостатній кількості якісної техніки (39%).

Опитування також вказує на різні проблеми в громадах прифронтових регіонів, таких як Ріпкинська, Семенівська, Кушугумська, Нікопольська, Новгород-Сіверська, Золочівська, Великодимерська, Вознесенська, Білопільська, Балаклійська, Снігурівська, Тріщинська, Тарновська.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наприклад, в Широкінській громаді, яка практично повністю зруйнована, можливо створити тимчасові школи в вцілілих приміщеннях або модульні конструкції. У Дергачівській громаді, яка зупинила подальший наступ на Сіверщині, можливість ± безпечної перспективи полягає в навчанні під землею.

Головне завдання зараз, за словами Ганни Новосад, не обмежується лише відновленням будівель шкіл. Найважливіше – фокусуватися на тому, “як можна зараз відновити доступ до сервісів”.

Це означає робити все можливе, щоб діти мали можливість отримувати додаткове навчання від вчителів, навіть якщо фізичний доступ до школи обмежений. Крім того, важливо забезпечити доступні укриття не лише в межах шкіл, а й у інших приміщеннях, шукаючи нові модульні рішення в цій області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...