facebook

Як 25-річний калуський вчитель руйнує стереотипи і набирає сотні тисяч переглядів у TikTok (Відео)

25-річний вчитель історії Калуського ліцею №3 Павло Юрчишин знімає відео у ТікТок та руйнує стереотипи про освіту. На сторінку педагога підписалися понад 2000 користувачів, а окремі відео набирають по 500-600 тисяч переглядів. Павло Володимирович за допомогою сучасних методів намагається заохотити дітей вивчати історію. Ще одним хобі молодого вчителя є гумор і стендап.

Про те, як вдається бути на одній хвилі з учнями та як вирішив знімати ТікТок Павло Юрчишин розповів у інтерв’ю «Вікнам».

Павло Юрчишин, відомий у ТікТок Павло Володимирович, родом з Сівки-Калуської. Закінчив місцеву школу, а відтак — історичний факультет Київського національного університету імені Михайла Драгоманова.

Насправді ставати вчителем не планував. Зізнався, що почувши відгуки колег про роботу педагогів, навіть боявся працювати в школі. Проте любов до дітей все ж перемогла. В цьому особисто переконався, коли працював вихователем у таборі «Артек». Побачивши вакансію вчителя історії у Калуському ліцеї №3, пройшов співбесіду і його одразу взяли на роботу.

Історик розповідає, що шукає індивідуальний підхід до учнів. Так, деякі з них сприймають краще мꞌякий підхід, доброту, з іншими — більше працює суворе ставлення. Проте всіх дітей намагається надихати до навчання. Так, іноді для того, щоб учні краще засвоювали матеріал Павло Володимирович показує історичні меми, каже педагог.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Знімати відео для ТікТоку вчитель почав наприкінці минулого року. Тоді мав «вікно» після уроку і побачив, як хтось з користувачів зняв веселе відео під музику. Вирішив і собі спробувати. Учні одразу підтримали улюбленого вчителя, почали писати позитивні коментарі й запитувати про те, коли буде наступне.

«Набігли перегляди. Діти мене заохотили. Це сталося спонтанно», — пригадує Павло Володимирович.

«Потрібно подумати й використати правильні слова, інтонації. Це потрібно робити і на відео, і в публічній діяльності, коли ти вчитель», — зазначає вчитель історії.

Якщо перші спроби у ТікТоці збрали 5-10 тисяч переглядів, то відео, яке записував разом з дітьми, зібрало понад 600 тисяч переглядів.

«Якраз тоді всі теми вичитали й вирішили зняти відео. Діти сказали, що ролик набере 20-50 тис. переглядів. Через декілька днів, дивлюся, — 600 тис. переглядів. Це було шокове відчуття», — зізнається Павло Володимирович.

Про цікавий контент історика знають всі: директор ліцею №3, педагоги, батьки, учні. Серед відгуків — виключно позитив, немає жодного обурення чи хейту. В коментарях користувачі найчастіше пишуть «жиза», «нам би такого вчителя».

Павло Юрчишин радий, що має змогу бути з дітьми на одній хвилі й що їх обꞌєднує не лише навчальний матеріал, а звичайні життєві речі, зокрема, спільні думки та погляди. Вчитель жартує, що якби не учні, то не знав би, що означають слова «крінж», «флекс», «чіна» і «чіназес».

Педагог зазначив, що 56 днів літньої відпустки допомагають йому не вигоріти на роботі. Під кінець року втома і робота накопичуються, проте треба вміти розділяти роботу і особисте життя.

«Школа має закінчуватися в школі. А далі треба перемикатися на свої хобі», — вважає освітянин-тіктокер.

Павло Юрчишин також зі студентських років грає в «Лізі Сміху», захоплюється стендапом. Свого часу був членом команди «Плізстендап», «Нелегали».

Діти відгукуються про свого вчителя лише з теплотою та позитивними емоціями. Так, учениці 10-А класу Кароліна Гошовська та Владислава Притуляк розповіли:

«Для нас Павло Володимирович хороший вчитель, ідеально нам пояснює матеріал, він комунікативний, розумний, розуміє нас. Дуже любимо його уроки, ми розуміємо і любимо історію. Ми підписані на нього в ТікТоці, ми його активні читачі й в деяких тіктоках брали участь, навіть допомагали редагувати їх».

Учень 10-А класу Сашко Витвицький вважає Павло Володимировича цікавим і в міру вимогливим викладачем. Також із захопленням переглядає його відео та ставить лайки контенту.

Ірина БОРАЧОК, журналістка

Олександр ЗАЛІСЬКИЙ, оператор-монтажер

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...