facebook

Черги біля ТЦК збільшилися: що приховують ті, хто штурмує військкомати – а ви далі сидіть вдома

У військкоматів стоять черги військовозобов’язаних чоловіків, проте не все так просто


Спікер Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін повідомив, що черги біля ТЦК збільшились, але це не добровольці. Про це він сказав у коментарі “Радіо Свобода”.

За його словами, переважна більшість тих, хто стоять у чергах це військовозобов’язані, які мають або підстави для відстрочки, або мають підстави для бронювання.

“В останні дні черги справді трохи збільшилися, але більше спостерігається не військовозобов’язаних, які прибули добровільно, хоча за повістками, а військовозобов’язаних, яких надсилають підприємства для бронювання”, – сказав він.

Також він нагадав, що продовжується звільнення військовослужбовців строкової служби.

“Певна їх частина, яка приходить, щоб стати на військовий облік, також у цих чергах є”, – заявив Істомін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто зазначити, що закон про повторне проходження медкомісій для громадян, які раніше набули статусу “обмежено придатний”, набуде чинності вже з 4 травня. Відповідно до закону всі громадяни з таким статусом зобов’язані протягом 9 місяців пройти військово-лікарську комісію повторно та отримати один із 5 можливих медичних висновків: непридатний та 4 категорії придатних залежно від ступеня функціональності.

Також з 18 травня протягом 60 днів усі військовозобов’язані громадяни зобов’язані з’явитися до ТЦК, щоб оновити свої дані. Водночас наголошується, що під час відвідування ТЦК чоловіків одразу відправлятимуть на проходження ВЛК. Якщо військовозобов’язані відмовляться від явки до ТЦК, це буде розцінено як адміністративне порушення.

Сума штрафів за ухилення наразі становлять від 510 до 850 гривень, але з моменту набрання чинності законом про мобілізацію покарання збільшиться до рівня від 17 000 до 25 500 гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...