facebook

Долар сильно б’є по нервах: банки та обмінки знову змінили курс

Гривня ослабла на 6%!

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 23 травня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 39,825 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 43,1106 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

З початку цього року гривня по відношенню до долара впала на 6%. Це досить значний показник. Особливих змін на червень фінансові експерти також не прогнозуються. Поки йдеться про прогноз з ціною в 39,5 – 40,0 гривень за долар. Але варто розуміти, що це оптимістичні цифри.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Такий курс можливий з огляду на низьку інфляцію, кращий експорт, ніж прогнозувалося, і плановий прихід зовнішньої допомоги, вважають експерти.

Також, є впевненість в тому, що сьогодні Національний банк України змінив свою політику курсоутворення: з порівняно стабільної гривні регулятор перейшов у режим плавної керованої девальвації нацвалюти.

Поки що не відомо, коли прийде перший транш фінансової допомоги із США, адже більше обговорюється зараз військовий компонент. Але у будь-якому разі макрофінансова підтримка США – це повна підконтрольність курсу бажанням Нацбанку і відсутність ризиків великої девальвації гривні у 2024 році

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...