facebook

“Нормандська четвірка” може укласти нові домовленості до 8-9 липня

Зустріч лідерів “нормандської четвірки” має відбутися до саміту НАТО

160225 (1)

Нові домовленості між головами “нормандської четвірки” можуть укласти вже 8-9 липня, повідомляє Stuttgarter Zeitung з посиланням на джерела в уряді канцлера Німеччини Ангели Меркель.

За даними джерела, Меркель зараз інтенсивно працює над організацією нової зустрічі лідерів “нормандської четвірки”. “В ідеалі, він відбудеться до саміту НАТО 8-9 липня”, – розповіло джерело.

На зустрічі можуть обговорити не тільки шляхи реалізації Мінських домовленостей, укладених в 2015 році, але і переглянути їх, забезпечивши їм “сучасний вигляд”.

Нагадаємо, Мінські угоди були досягнуті в лютому 2015 року на тлі великомасштабних боїв під Дебальцеве. В рамках зустрічі лідери України, Німеччини, Франції та Росії обговорили та узгодили план поетапного врегулювання конфлікту на Донбасі, основними умовою якого було припинення вогню, проте обстріл з боку бойовиків “ДНР” і “ЛНР” за ці півтора року припинялися лічені рази.

Також бойовики заблокували процес обміну заручників, вимагаючи негайну амністію для всіх учасників НВФ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нещодавно і в Кремлі визнали, що Мінський процес зайшов у глухий кут, проте офіційних коментарів з приводу підготовки нової зустрічі Петра Порошенка, Ангели Меркель, Франсуа Олланда і Володимира Путіна поки не було. Зазначимо, що на завтра призначена зустріч Порошенка з Олландом у рамках робочого візиту президента України до Франції.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...