Categories: Історії

Якось несподiвано Антонiо запропонував мені стати його дружиною. Спакувала валізи я вирушила в італійське містечко. А далі…

Замiж я вийшла юною – у 19 рокiв. Закохалася у Iвана з першого погляду. Йому було 26. Тодi вiн – молодий, красивий, вихований – ладен був мене на руках носити щодня.

 

 

Та тiльки щастя тривало недовго. У щасливому шлюбi ми прожили рiвно рiк. Згодом Iвана наче пiдмiнили. У нього з’явилися новi друзi на роботi. Майже щодня вiн ходив з ними на пиво, а там, де кухоль пива, завжди i сто грамiв. Приходив додому п’яний, злий, розпускав руки. Згодом через пияцтво його звiльнили iз заводу. Тодi вiн влаштувався продавцем в одному з мiсцевих магазинiв. Думала, якщо отих пиякiв коло нього не буде, то й вiн перестане пити. Але щодня чула вiд нього запах спиртного. Нiщо не допомагало – нi вмовляння, нi скандали. Минуло ще кiлька рокiв. Я змирилася зi своєю долею. Жила з чоловiком як iз спiвмешканцем. Бiльше часу проводила на роботi – додому йти не хотiлося. Дiтей у нас не було. Та й не мрiяв про нащадкiв мiй чоловiк -казав “рано”. Хоча йому вже був 31. За матеріалами видання gazetaukrainska.com

Дякую, Боже, за інтернет!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так рік за роком я згaсала, почувалася використаною, непотрібною. Моє життя набувало сірих барв. Єдиною розрадою стали мої подруги. Вони й мене зареєстрували в соціальних мережах. Спершу я не дуже цікавилася віртуальними друзями, хоча до мене “просилися” в товариші якісь незнайомці, та я не наважувалася їм відповісти — боялася. Мене лякало, що чужі люди засипали мої світлини компліментами, писали, що хочуть познайомитися, зустрітися.

Звичайно, Іван не знав про всі ці повідомлення. Та якби й знав, то ніяк не відреагував, адже вже давно збайдужiв до мене та перестав ревнувати. Якось, коли мій чоловік вкотре прийшов додому напiдпитку, я таки вирішила започаткувати серйозне знайомство з кимось в інтернеті.

Переглянула всіх, хто хотiв зі мною потоваришувати, і вибрала одного – Антоніо з Італії. Сама не знаю, чому жереб випав саме на нього. Напевне, він мені найбільше сподобався. Високий, чорнявий, з бронзовим відтінком шкіри і карими очима. Одне слово, він мене зацікавив. Отак я годинами сиділа перед монітором, оцінюючи “нового друга”. Одного разу мені прийшло повідомлення від цього Антоніо. Він написав мені такі речі, яких я ніколи не чула від свого чоловіка за п’ять років спільного життя. Тоді я дякувала Господу, що Він подарував людям інтернет.

Валізи спаковано

Антоніо робив менi чудовi компліменти. Писав, що я красива, що в мене чудова усмішка. Коли я читала його повідомлення -для мене зупинявся час. Водночас Антоніо розповідав про себе. Як виявилося, він 30-річний yдівець, має дві доньки-близнючки, яким по шiсть років. Також він власник підприємства, яке виготовляє оливкову олію, у нього свій будинок з басейном. Спершу я не повірила в цю гарну історію. Та він мені вислав фотографії доньок, будинку, фірми. Усе й справді так, як описував. Так ми спілкувалися кілька тижнів. I якось несподiвано Антонiо запропонував мені стати його дружиною. Коли ж я повiдомила, що вже маю чоловiка, то Антонiо, перепитавши, чи є в нас дiти, сказав, щоби розлучалася i приїжджала.

Така пропозиція мене налякала. Та я день за днем питала себе, чи все це відбувається насправді, чи, може, той італієць просто вирішив пoзнущатися з української жінки. Так минуло два місяці. Наші листи ставали дедалі палкішими.

Згодом я сама себе переконала, що коли з’явився Антоніо, то моє життя стало цікавішим, не таким, як раніше. Зрозумівши, що в Україні мене ніщо не тримає, я спакувала валізи і вирушила в італійське містечко Больцано, що на півночі Італії.

Так я поїхала, не знаючи, що мене чекає там. Я боялася, що Антоніо мене обдурить, зробить рaбинею. Поки їхала в автобусі тисячі кілометрів, думала, що моє серце зупиниться.

Щастя таки є

За час нашого спілкування в інтернеті я все знала про Антоніо — адресу, телефон, інформацію про його батьків, родичів, друзів

Коли приїхала в містечко, на вокзалі мене вже чекав мiй італієць. “Який же він гарний”, – тоді подумала я. Разом з ним мене чекали його дві красуні дочки — Дельфіна та Анджела. Перші слова, які Антоніо сказав, коли я до них підійшла: “Донечки -це ваша нова мама”. Вони пригорнулись до мене, а Антоніо пoцілував у гyби. Я розплакалася, всі мої страхи залишилися позаду. Коли Антоніо побачив мої сльози, то одразу ж сказав, що плакати тут я вже не буду ніколи. Ми поїхали до мого нового дому. Коли я побачила апартаменти коханого, то була вражена. Мені не вірилося, що я житиму тут – далеко від свого чоловіка-п’яниці. Через два тижні після мого приїзду ми побралися. Я стала мамою двох дівчаток і коханою дружиною італійського “оливкового магната”.

Тепер у мене є все -любов, діти, ніжність, достаток. Своє щастя я таки здобула. І нехай мене засуджують, але тепер я в Італії, і я не заробітчанка, а кохана синьйора!

Живу, як iталiйки

Кажуть, дуже важко переїжджати з рідного дому у якесь нове, чуже місце. Та Больцано стало для мене рідним одразу. Вже за кілька днів мені здавалося, що я знаю Антоніо роками. Щоранку, перед тим як пiти на роботу, чоловік мене палко цілував і залишав сніданок – апельсиновий сік, пасту з овочами, а також білу троянду.

Спершу мені було ніяково. Я не знала, як живе їхня сім’я, що вони люблять їсти, куди ходити. Та з кожним днем я вивчала їхнє життя і робила усе, аби їм догодити, адже знала, що можу втратити. Дівчатка не одразу до мене звикли. Вони з двох років жили без жінки в домі. Малеча звикла слухати тільки тата і робити все, що він скаже. Тому одразу навчити їх поважати мене, а тим бiльше любити, було непросто. До того ж я погано знала італійську. Коли була ще в Україні, то попросила свою подругу мене навчити хоч трохи цiєї мови. Та швидко опанувати її мені ніяк не вдавалося. Часто дівчатка кепкували з мене, мовляв, вони такі маленькі, а добре говорять , а я ні.

Впоратися із нелегкими завданнями і порозумітися з дітьми мені допомагав Антоніо. Щотижня у вихіднi ми вибиралися на пікнік, шопінг, одне слово придумували різні розваги, аби зблизитися. Вечорами Антонiо, коли повертався з роботи, вчив мене говорити італійською. Щоб порозумітися з чоловіком і дівчатками, мені знадобилося півроку.

Я вже навіть змогла допомагати близнючкам готуватися до школи. Швидко навчилася і куховарити, як італійки. Мені довелося забути про “важкі” українські страви наприклад, голубці, вареники. Правду кажучи, не раз шукала в інтернеті рецепти “італійських страв”. Згодом все запам’ятала. Поза тим я прибирала в домі, прала одяг. Але ця робота була набагато приємнішою і легшою, ніж коли я робила те саме в Україні. В Антоніо пральна машина, посудомийка, пароварка, вишуканий і якісний посуд.

Працювати на такій кухні — задоволення. До того ж дівчатка були в школі, а потім вони ходили в басейн та на танці. Тож часу у мене було вдосталь. Я встигала зварити вечерю, прибрати, переглянути фільми, прогулятися магазинами. Та коли у такому ритмі минув рік, я захотіла урізноманітнити своє життя.

Якось ми з Антоніо швидше вклали дівчаток спати i влаштували собі романтичну вечерю. Тодi я й підібрала чудову нагоду попросити чоловіка, аби він знайшов менi роботу. Освіти у мене не було. Я пробувала вчитися в Україні на кулінара, але обрала заміжжя замість освіти, про що шкодую дотепер. Тож претендувати на престижну роботу в Італії не могла. Та Антоніо був згодний на все заради мене. Вiн мав багато знайомих, яким постачав безплатно оливкову олію. Вони й допомогли мені з роботою.

Не повірите, але мене прилаштували в італійський ресторан, де працювало багато українців. Там я стала не просто офіціанткою, а помічником шеф-кухаря. Згодом деякі з українок стали мені справжніми подругами.

Отоді моє життя справді стало гармонійним. Я щиро покохала Антоніо, він став чоловіком моєї мрії, задовольняв мене у всьому. Дельфіна та Анджела спершу не могли звикнути до мене – своєї мачухи. Антонiо їм у всьому потурав, бо усвiдомлював, що донькам дуже важко без мами, i дiвчатка цим постiйно користувалися. Не один мiсяць вони до мене звикали. Я ж робила все можливе, аби завоювати їхню довiру. Звiсно, нiхто дiтям не замiнить маму, але тепер у них є справжня подруга, а вони обидвi стали для мене рідними доньками, за яких я ладна вiддати життя.

Ранiше я хвилювалася, чи не захоче Антонiо мене покинути, тепер цi страхи -у минулому. У нас пiдростає пiврiчний синочок. Чоловiк — на сьомому небi, адже я подарувала йому спадкоємця. Назвали його Данієлем. Це ім’я вибрала я, бо мiй дідусь був Данило, тому хотіла поєднати українське з італійським.

Час від часу через скайп спілкуюся з давнiми подругами. Недавно вони мені повідомили, що Іван сів за кермо нетверезим i на швидкості в’їхав у бетонну огорожу. Його намагалися врятувати лікарі, але через велику втрату кpoві він пoмeр. Iвана пoхoвали у якомусь селі його друзі. Подруги написали, що співчувають, адже я втратила чоловіка. Та їхнi слова мене здивували. Бо мій чоловік -живий i здоровий.

Вiн працює і думає про мене, напевно, вже й скучив. А той, який п’яний сiв за кермо i рoзбився, для мене ніхто. Хтозна, чи й мене б на той свiт зi собою не потягнув, якби з ним залишилася. Бог мені суддя, але я навіть не заплакала за колишнім

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

7 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

7 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

10 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

11 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

13 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

15 години ago