facebook

“Пішла на небеса у день Різдва”: Померла Народна артистка України

25 грудня, на 56-му році життя померла видатна львівська піаністка Етелла Чуприк. Інформація про це з’явилась на сторінці Львівського органного залу.

«Етелла Чуприк – неймовірна піаністка, вона не розставалася з роялем від самого дитинства, вона грала поспіль весь Добре темперований клавір Баха, всі фортепіанні сонати Моцарта та Бетховена. Записала 13 компакт-дисків. Була доценткою Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка», – йдеться у повідомлені.

Етелла Чуприк народилась 20 червня 1964 року у місті Виноградово Закарпатської області. Розпочала грати на фортепіано у трирічному віці, а в п’ять років виступила зі своїм першим концертом з творів Шуберта та Шопена. Після закінчення музичного училища у 1986 році вступила до Львівської консерваторії ім. М. Лисенка. 1988 року на конкурсі ім. М. Лисенка отримала І премію, а також була лауреатом багатьох різних конкурсів та стипендіатом Асоціації Ріхарда Вагнера у Байройті.

Гастролювала з симфонічними оркестрами в Європі і виступала з такими диригентами як Джансуг Кахідзе, Федір Глущенко, Володимир Сіренко, Єжи Сальваровський, Богуслав Мадей, Владімір Понькін, Роберт Кеніг та інші. В її репертуарі близько 300 сольних творів і понад двадцять концертів для фортепіано з оркестром. Записала 13 компакт-дисків. Народна артистка України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

19 червня 2019 року відбувся бенефіс піаністки у Львівській філармонії. 14 грудня вона дала концерт, у якому прозвучали твори Бетховена.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...