facebook

Ціни, кордони на замку і політики з COVID-19: Зеленський записав нове відеозвернення

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв не допустити зростання цін на продукти, пригрозивши жорсткими заходами щодо спекулянтів.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв не допустити зростання цін на продукти, пригрозивши жорсткими заходами щодо спекулянтів.

Про це лідер держави заявив у новому зверненні у четвер, 26 березня. За словами Зеленського, ведеться цілодобова робота над забезпеченням областей усім необхідним у період пандемії коронавірусу.

Зеленський зазначив, що має на увазі не тільки медичне обладнання та засоби захисту: “Це і робота критично важливих об’єктів у регіонах, підтримка малого бізнесу на місцях, безперебійність соціальних виплат населенню, забезпечення весняної посівної кампанії”.

“Оскільки заклики до совісті деяких продавців не допомогли, буде пакет жорстких заходів, який зіпсує плани всім спекулянтам”, – пригрозив президент.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зеленський також назвав дату закриття кордонів України: 27 березня буде припинено всі пасажирські перевезення.

Він зазначив, що про тих українців, які залишилися за кордоном, подбають дипломатичні представництва й українські громади.

“Про жодного українця, який залишиться за кордоном, ніхто не забуде. Ми будемо поступово повертати вас з-за кордону, але з урахуванням епідемічної ситуації в місці вашого перебування, а також – рівня забезпечення необхідними засобами та готовності медичної системи до вашої обов’язкової ізоляції”, – наголосив президент.

“Але сьогодні у нас уже немає часу чекати. Ми опинилися перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном і безпекою 40 млн громадян всередині країни. Наш обов’язок, як держави, піклуватися про кожного українця”, – підсумував він.

Окремо президент торкнувся скандальої теми довкола VIP-палат для інфікованих політиків.

“Ви будете перебувати саме в тих палатах і тих лікарнях, які за 28 років ви побудували в цій країні. Можливо, тоді зрозумієте, як це – не мати можливості лікуватися в Швейцарії чи Ізраїлі”, – зазначив він.

Також Зеленський додав, що винятків не буде і для перших осіб держави: президента, прем’єр-міністра і голови парламенту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...